Nationale Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag

11 maart 2019 Uit Door Admin

“Ik draag de natuur met mij mee”

Westervoort – Op woensdag 13 maart 2019 is het Nationale Boomfeestdag en dat wordt ook in Westervoort weer feestelijk gevierd. De gemeente vindt het belangrijk kinderen ‘natuurbewust’ te maken en de Boomfeestdag is een mooie gelegenheid om ze zelf actief bezig te laten zijn met én in de natuur.

Alle leerlingen uit groep 7 van de basisscholen doen mee aan de viering van de Boomfeestdag.

Bij het terrein bij de volkstuinen gaan de leerlingen struiken en knotwilgen planten. Deze beplanting is belangrijk voor een levende en productieve natuur, vooral voor vogels en insecten. Ook gaan ze creatief aan de slag met het maken van een kruidentuintje in een wel heel speciaal gerecycled potje.

Wethouder Hans Sluiter is ook bij de viering aanwezig deze ochtend en plant om 09.00 uur en om 10.30 uur samen met leerlingen een boom.