Eerste boom langs de Brugweg geplant

Eerste boom langs de Brugweg geplant

21 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Langs de Brugweg in Westervoort, aan de kant van het spoor, komen 85 leibomen en er wordt een beukenhaag geplant.

Eerder is er al gewerkt aan de kant van de wijk Mosterdhof. Daar zijn schermen met klimop geplaatst en er zijn bomen geplant. Door ook te zorgen voor beplanting aan de kant van het spoor gaat de entree van Westervoort er nog mooier en ‘groener’ uitzien. Op donderdag 21 februari heeft wethouder Hans Sluiter de eerste leiboom geplant.

Door ook aan deze zijde van de Brugweg beplanting aan te brengen, wordt deze belangrijke entree van Westervoort mooier gemaakt. Ook heeft het een positief effect op de leefomgeving. Na lang aandringen bij Prorail is er een overeenkomst gekomen om deze bomen en haag te plaatsen.

De werkzaamheden zijn afgelopen maandag gestart en zullen ongeveer twee weken duren. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt de rijbaan afgesloten en rijdt het auto- en vrachtverkeer tijdens de afsluiting over de busbaan. Dat gebeurt op werkdagen tussen 09.00 en ongeveer 15.30 uur (in de periode na de ochtendspits en voor de avondspits).