Carnavalsoptocht Westervoort ‘nieuwe stijl’ !

Carnavalsoptocht Westervoort ‘nieuwe stijl’ !

20 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – De grootste optocht uit de regio start zondag 24 februari weer in de Dorpstraat bij zalencentrum Wieleman. Dit jaar zijn zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in de route en de starttijd! de aanvang is 12.11 uur!

Ontbijt voor deelnemers
‘S morgens krijgen alle deelnemers aan de optocht tussen 10:30 en 12:00 uur een ontbijt. Dit ontbijt wordt aangeboden door zalencentrum Wieleman i.v.m. hun 100-jarig jubileum en bakkerij Koenen i.v.m. hun 150-jarig jubileum dit jaar! (de deelnemers moeten zich hiervoor wel opgeven via info@wieleman.com)

Andere route en starttijd
Om 12:11 uur start optocht in de Dorpstraat. De wagens rijden richting de dijk en slaan vertrouwd linksaf de Klapstraat in. Ter hoogte van de ‘knik’ in de Klapstraat, bij de aansluiting Kerkstraat, is de volgende aanpassing. Jarenlang stond hier de genodigdenwagen, maar deze is verplaatst richting einde optocht. In plaats daarvan zal muziekvereniging OBK hier zowel de muziek verzorgen als een barretje waar een lekker drankje gedronken kan worden.

De optocht zal vervolgens rechtdoor gaan op de Klapstraat, dus niet afslaan naar de van der Hoevensstraat. Bij deze afslag, aan de andere zijde van de weg, zal wel een volgende gezellig punt komen. Muziek vereniging Liberté komt ter hoogte van ‘de oude dierenartsenpraktijk’ een gezellig pleintje creëren met een tappunt en uiteraard gezellige muziek! De optocht vervolgt dan helemaal rechtdoor over de Klapstraat richting de rotonde bij ‘de Jumbo’. en daar linksaf de Liemersallee op.

Live verslag
Na een stukje Liemersallee zal de optocht linksaf de Kreytierstraat inslaan, maar niet voordat iedereen gaat zwaaien naar de Live-cam van WestervoortPlaza !!. Dit jaar staan we opgesteld in deze bocht naar de Kreytierstraat en zullen live verslag uitbrengen van de optocht voor alle carnavalisten die thuis zitten en niet in staat zijn om naar de optocht te komen kijken !

Na het uitrijden van de Kreytierstraat gaat de optocht rechtsaf de Vredenburgstraat in. Traditioneel een gezellig en druk punt, en tot vorig jaar ook het einde van de optocht. Dit jaar vervolgt de route linksaf de Schoolstraat in en aan het einde van de Schoolstraat slaat de bonte stoet rechtsaf de Kerkstraat in. Na de Kerkstraat slaat de optocht linksaf de Dorpstraat in en rijdt zo richting het einde van de optocht voor bij zalencentrum Wieleman. Hier zal de genodigdenwagen staan, is er een gezellige buitenbar mét terras en DJ Boris die tevens het binnenhalen van de optocht zal begeleiden. Aansluitend is de prijsuitreiking én natuurlijk groot carnavalsfeest binnen bij zalencentrum Wieleman in meerdere zalen. Carnavalisten en feestvierders allemaal vast veel plezier aanstaande zondag bij de grote aftrap van het carnavalsfeest 2019 in Doldorp!