11000 euro voor onderzoek naar Pulmonale Hypertensie

11000 euro voor onderzoek naar Pulmonale Hypertensie

20 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort/Nijmegen – Dinsdagavond hebben Jan Riggeling, Astrid van Liessum, Astrid van den Berg en Cindy Klijn, de organisatoren van het benefietconcert voor onderzoek naar pulmonale hypertensie, een cheque van 11.000 euro overhandigd aan het Radboudumc in Nijmegen.

Het geld gaat gebruikt worden voor onderzoek naar Pulmonale hypertensie. Dit is hard nodig omdat er nog steeds te veel mensen, te snel na hun diagnose overlijden aan deze ziekte.

Benefiet concert
Op 21 oktober 2018 hebben Jan Riggeling, Astrid van Liessum, Astrid van den Berg en Cindy Klijn een benefiet concert georganiseerd in Zalencentrum Wieleman in Westervoort om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie.

Wat is Pulmonale Hypertensie:
Pulmonale hypertensie is een ongeneeslijke en progressieve, dodelijke longaandoening. Op dit moment zijn er 3 wetenschappelijke onderzoeken naar Pulmonale Hypertensie in het Radboudumc. Dit kost veel geld.

De artsen en verpleegkundigen zijn enorm trots dat de patiënten dit georganiseerd hebben en zo’n enorm bedrag hebben binnen gehaald.