Uitslagen 35e SchoolSchaakToernooi Westervoort

Uitslagen 35e SchoolSchaakToernooi Westervoort

18 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – De winnaar van de 35e editie van het Westervoortse SchoolSchaakToernooi is Liam. Hij streed samen met 50 andere jeugdschakers om de titel. Het toernooi vond plaats in Kulturhus De Nieuwhof.

De Combinatiefunctionarissen sport en vrijwilligers waren organisatoren van het toernooi waarbij het niet alleen om de bekers ging, maar vooral op het schaakplezier en de punten voor de sportiefste klas. Om een gezonde leefstijl te bevorderen waren er gezonde ronde prijsjes. Ook was er voor elke deelnemer gratis water en fruit vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht beschikbaar gesteld.

Dit jaar was er op initiatief van de combinatiefuncties Russen een nieuwe trofee te vergeven:De dikke duim trofee. Een prijs voor jongste aanstormende talent, deze trofee werd per school uitgereikt.

Er werd ook weer gestreden om de schoolprijs. Deze prijs ging naar het Montessori Kindcentrum Westervoort (MKCW). Dit is bijna een traditie, het MKCW nam de beker alweer voor de 10 keer mee naar school. Maar verandering is aanstaande. De prijs wordt bepaald aan de hand van de opgetelde resultaten van de vier beste deelnemers van elke school. Het MKCW behaalde 24 bordpunten. IKC Hoge Hoeve maar 2 minder (22) en Sport IKC het Startblok maar 3 minder (21).

Het was dit jaar een spannende strijd op de hoogste borden. Benjamin van Sport IKC Het Startblok, de kampioen van vorige jaar, verloor van Son van Het MKCW. Son verloor van Liam en Liam verloor van Benjamin. Benjamin speelde nog een keer remise en werd met 6½ punt uit 8 knap derde. Liam en Son behaalde beide 7 uit 8, zoals het reglement voorschrijft is het onderlinge resultaat bepalend en daardoor werd Liam de kampioen.

Net onder de top werd een felle strijd geleverd door 3 meisjes: Lynn (groep 6 IKC De Hoge Hoeve), Charlotte (groep 5, MKCW) en Naomi (groep 8, MKCW). Maar ook de schaakkampioenne 2019 komt van IKC de Hoge Hoeve: Lynn! Een knappe prestatie ze eindige overall als vierde. De jongste deelnemer was dit jaar Tycho (groep 3, MKCW).

Het was een gezellig, sportief en spannend toernooi met dank aan Kulturhus de Nieuwhof, de vele onmisbare vrijwilligers en de combinatiefunctionarissen van Beweegteam Westervoort.