Duurzaamheidsproject op het Montessori Kindcentrum

Duurzaamheidsproject op het Montessori Kindcentrum

11 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – In de week van 4 t/m 8 februari zinderde het op het Montessori Kindcentrum in Westervoort. De school heeft ieder jaar een schoolbreed project, dit jaar stond dit in het teken van duurzaamheid.

Alle groepen zochten naar het antwoord op de vraag; hoe verkleinen we onze ecologische voetafdruk? Tijdens dit project is de school begeleid door Desingweek@school (designweekatschool.nl). Drie weken voor de uiteindelijke projectweek is in alle klassen het thema verkend door middel van onderzoeksvragen.

In de uiteindelijke designweek vonden de kinderen de antwoorden met behulp van nieuwe technieken als programmeren met beebots, microbits en sphero’s, design- en computational thinking. Op deze manier hebben de kinderen hun 21e eeuwse vaardigheden ingezet en verder ontwikkeld. Op vrijdag 8 februari heeft de expositie plaatsgevonden en waren ouders, opa’s, oma’s en andere genodigden welkom om te zien wat de kinderen hebben geleerd en ontworpen.