Route carnavalsoptocht Westervoort gewijzigd

Route carnavalsoptocht Westervoort gewijzigd

6 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Zondag 24 februari 2019 is het weer zover, dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de Westervoortse straten. Tienduizenden inwoners uit Westervoort en omstreken kijken reikhalzend uit naar dit evenement.

Nieuwe route
Dit jaar is er voor een andere route gekozen, de Van der Hoevensstraat is er uit geknipt en de optocht zal via de Schoolstraat en de Kerkstraat doorrijden tot het eindpunt op de Dorpstraat.

Uur eerder
Het startschot wordt dit jaar ook een uur eerder gegeven, om 12.11 uur zal de stoet starten op de Dorpstraat en rijdt verder door de Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat, Vredenburgstraat, Schoolstraat, Kerkstraat en rijdt door naar het eindpunt op de Dorpstraat.

Grootste in de regio
De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio. Bijzonder is dat de deelnemers niet alleen uit Westervoort komen. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. Deelname aan de optocht is gratis.

Prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is er een groot feest in de feestburcht van De Dolbotters, zalencentrum Wieleman waar ook de prijsuitreikingen zullen plaatsvinden.

Ook live te volgen via internet
Ondanks dat de route gewijzigd is zal de carnavalsoptocht dit jaar weer live op Westervoortplaza.nl te volgen zijn via een livestream. Mensen die de optocht niet kunnen bekijken langs de route hebben op deze manier de mogelijkheid om de optocht volledig te bekijken via de telefoon of computer. De uitzending start om 13.00 uur op www.westervoortplaza.nl !