Succesvolle 35e editie van het schoolschaak toernooi

Succesvolle 35e editie van het schoolschaak toernooi

3 februari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdag 2 februari is de 35e editie van het Westervoortse schoolschaak toernooi gehouden. Dit keer vond het toernooi weer plaats in kulturhus De Nieuwhof.

De combinatiefunctionarissen Sport hebben ook dit jaar weer met veel hulp van vrijwilligers een succesvol toernooi georganiseerd.

In totaal 51 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 en van alle basisscholen in Westervoort deden zaterdag mee aan het toernooi. Om 12.00 werd na een openingswoord van de organisatie de openingszet gedaan door de winnaar van vorig jaar en wethouder Hans Breunissen.

De winnaar is geworden Liam van IKC De Hoge Hoeve, 2e is geworden Son van Montessori Kind Centrum Westervoort en 3e Benjamin (winnaar van vorig jaar) van Sport IKC Het Startblok. Beste meisje was Lynn van IKC De Hoge Hoeve. en de beste school was het Montessori Kind Centrum, de 2e Hoge Hoeve en de 3e eindigde het Startblok

Het schaaktoernooi was het tweede schoolsporttoernooi dit schooljaar. Kinderen konden hiermee ook punten verdienen voor de titel Sportiefste Klas van Westervoort en Duiven.

Voor alle kinderen was er water en fruit beschikbaar gesteld door Jongeren op Gezond Gewicht. De uitslagen van de wedstrijden zijn nog niet bekend.