Zeldzame bloedmaan op maandag 21 januari

Zeldzame bloedmaan op maandag 21 januari

19 januari 2019 Uit Door Admin

Aanstaande maandag 21 januari kun je een zeldzame bloedmaan zien! De maansverduistering vindt in de vroege ochtend plaats. De weersomstandigheden zijn voor veel plaatsen in het land vrij gunstig, het is alleen erg koud.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.  

Om de maansverduistering te kunnen zien heb je vrij uitzicht nodig op de westelijke hemel, het liefst met zo min mogelijk lichtbronnen in de buurt. De maan bevindt zich op ongeveer 21 graden hoogte, dus erg laag aan de horizon.