Een gezonde start in 2019: Neem de regie weer over je eigen leven!

Een gezonde start in 2019: Neem de regie weer over je eigen leven!

10 januari 2019 Uit Door Admin

Westervoort neemt gezond leven serieus en begint vanaf 1 februari weer met “Bewegen op Recept”.  Bewegen op Recept is een ‘preventief zorgtraject’ en is uniek voor Gelderland.

Het is inmiddels de tweede keer dat Bewegen op Recept gaat draaien in Westervoort. Het eerste project werd gesubsidieerd door Menzis, maar door het succes van de pilot is er besloten een tweede project te draaien. Het project is dit jaar gefinancierd door de gemeente Westervoort. De insteek is hier net iets anders dit jaar! De pilot was gericht op de transfer vanuit de formele zorg naar informele zorg te gaan en nu is het startpunt de informele zorg. Hiermee willen we meer werken aan preventie.

Het project is gericht op de leeftijdscategorie 8 t/m 80 jaar die klachten van welvaartsziekten hebben of ervaren. De deelnemers worden uitgedaagd tot het aannemen van een meer actievere en gezondere leefstijl. Timo Riphagen, coördinator van het project, verwacht dat de eenvoud en de laagdrempeligheid wederom succesfactoren van dit project gaan zijn.

Initiatiefnemer Timo Riphagen, is blij dat het project in een tweede fase beland.  Daarnaast is er extra versterking gekomen voor het project. We hebben met Jeroen en Jordy twee geweldige projectleiders die ook oog hebben voor de gemeenschap. Zo kijken wij naar de wensen en behoeften van de deelnemers en is er een divers aanbod. Zo wordt er onder andere samengewerkt met Start2StayFit en Hart4Her Westervoort! Er zijn bewust partijen uitgezocht waar de begeleiding centraal staat. Daarnaast zullen Jeroen en Jordy de stok achter de deur zijn voor de deelnemers, maar ook schakelen tussen de diverse partijen. Controle vinden Jeroen en Jordy belangrijk, zeker om te kijken hoe het programma verloopt en de deelnemers op hun plek zitten.

Het is eigenlijk simpel, na een kennismakingsgesprek en een intake kunnen deelnemers van het project gelijk aan de bak met onze projectleiders. Deelnemers krijgen een op maat gemaakt beweeg- en / of eetprogramma aangeboden van 18 weken.
Gedurende het gehele traject houdt de projectleiding de vinger aan de pols, dit gebeurt met warme contacten maar ook via een app. Na afloop van het project, bekijken wij samen met de deelnemer hoe er een vervolg aan te geven is. 

Met Bewegen op Recept proberen wij een bijdrage te leveren aan het welzijn en welbevinden van de inwoners van Westervoort.  Het project zet aan tot een gezonde pro-actieve houding. Ze worden uitgedaagd weer de regie te nemen over hun eigen leven. Als mensen ervaren dat ze fitter en actiever worden, is het makkelijker te komen tot een echte gedragsverandering. Bovendien doen mensen dit bij ons niet alleen! Het sociale aspect is belangrijk, stukje begeleiding en het samen bewegen zijn essentieel in onze visie. 

Ben je geïnteresseerd in en / of wil je deelnemen aan dit project? Dan kan je via de e-mail of telefonisch contact zoeken met projectcoördinator Timo Riphagen, timo@kulturhuswestervoort.nl / 026-3113498. 

Op de foto staat de projectleiding van Bewegen op Recept! van links naar rechts: Jeroen Lutjeboer en Jordy Penraat.