Expositie Jeannette Matser-Lap

Expositie Jeannette Matser-Lap

8 januari 2019 Uit Door Admin

Vanaf 1 februari 2019 organiseert de Stichting Kunstwerk Westervoort een prachtige expositie van Jeannette Matser-Lap. De expositie wordt geopend op vrijdag 1 februari 2019 om 19.30 uur in Huize Vredenburg te Westervoort.

Een kleine veertien jaar geleden heeft Jeannette Matser-Lap (Arnhem,1952) voor het eerst gedaan wat zij eigenlijk altijd al had willen doen: schilderen!

Haar passie voor schilderen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Haar creatieve inborst heeft zij al vaak gebruikt bij het inrichten van woningen en tuinen maar ook van een eenvoudige maaltijd maakt zij een waar feest.

Jeannette is autodidact maar laat zich nog graag adviseren door een oude rot in het vak: Gerrit Woelders. Kenmerkend voor Jeannette is: gevoel voor kleur, compositie, scherpe waarneming, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en technieken maar ook goed is niet goed genoeg. Het kiezen voor de makkelijkste weg past niet bij haar.

Haar werk is gevarieerd in zowel techniek als onderwerp. Zij portretteerde onder ander haar dochter en kleindochter maar ook dieren (vogels en koeien). Jeannette zal nooit iets zomaar schilderen zonder dat zij daar een gevoel bij heeft. De uitdaging ligt niet zozeer in het eindresultaat als wel het proces om naar het eindresultaat te komen. De expositie is te bezichtigen van vrijdag 1 t/m zondag 24 februari 2019 in Huize Vredenburg, klapstraat 112 in Westervoort. De opening vindt plaats op vrijdag 1 februari om 19.30 uur in Huize Vredenburg. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en  www.hkwestervoort.nl