Let’s Swap Westervoort, door iedereen voor iedereen

Let’s Swap Westervoort, door iedereen voor iedereen

5 januari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdag 5 januari was de feestelijke opening van “Let’s Swap” aan de Dorpstraat 99-103 in Westervoort, in het voormalige pand van Pennekamp tweewielers.

Let’s Swap is een kledingruilwinkel voor de minima, en is opgestart in september 2017. Mensen met een centje minder die lekker kunnen “shoppen” zonder hierbij op hun portemonnee te hoeven letten, dat was het idee achter het opstarten van een kledingruilwinkel.

Iedere dinsdagochtend werden de deuren enthousiast open gegooid en werd er gebruikte kleding ingenomen om deze vervolgens weer uit te geven aan personen die dit goed konden gebruiken. Steeds meer mensen ontdekken Let’s Swap en inmiddels is de ruilwinkel uitgegroeid naar een begrip in Westervoort en omgeving. Wat is begonnen als idee om de minima te ondersteunen is uitgegroeid tot een groot succes waarbij ze ongeveer 40 klanten per dagdeel verwelkomen, uit verschillende bevolkingslagen en met verschillende achtergronden en motivaties.

Circulaire economie
Heeft u er weleens bij stilgestaan dat het produceren van een nieuwe spijkerbroek ongeveer 8000 liter water kost?! Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 40 kledingstukken per jaar weggooien, daarvan worden er slechts 16 hergebruikt of recycled. Met Let’s Swap wordt hier verandering in gebracht. Kleding wordt ingenomen, gesorteerd en gepresenteerd in de winkel. Door kleding een tweede kans te geven verlengen ze hiermee de levensduur en helpen daarmee mens en milieu. Kledingstukken die niet meer kunnen worden gepresenteerd, worden aangeboden aan erkende recyclebedrijven om hiervan nieuwe textiel producten mee te vervaardigen.

Let’s Swap is te vinden aan de Dorpstraat 99-103 in Westervoort (voormalig pand Pennekamp fietsen). De vrijwilligers staan klaar op :

Dinsdag          09.00 – 16.00
Donderdag    12.00 – 16.00
Vrijdag           09.00 – 16.00
en iedere 1e vrijdag van de maand van 18.00 – 20.00