Patrick en Pascal de kou in voor Stichting DreaMS

Patrick en Pascal de kou in voor Stichting DreaMS

3 januari 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Vandaag zijn Westervoorters Patrick Gal en zijn vriend Pascal Zweers gestart met de race naar het Sandinavische Noorderlicht, de ScanCoveryTrial 2019. Een autotoertocht door Scandinavië met als speciale bestemming het noordelijkste punt van Europa….de Noordkaap!

Motivatie
Patrick en Pascal hebben maar één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar MS bij kinderen. Romy, de 16-jarige dochter van Patrick en Bianca Gal uit Westervoort, lijdt aan die ziekte.

ScanCoverytrail 2019
De ScanCoverytrail 2019 is een tiendaagse toertocht door Scandinavië. De finish is op zaterdag 12 januari 2019. Ze gaan deze race, samen met nog zo’n 87 andere teams, een nog onbekende route van 7000 km rijden door het prachtige Scandinavië, en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius.

Het belangrijkste, een geschikte auto, is geregeld via Bovemij, de werkgever van Pascal, dankzij hun beschikken ze over een Toyota Land Cruiser, een oersterke terreinwagen. Deze terreinwagen is door 4×4 en SUV specialist Saris uit Valburg op en top geprepareerd voor deze bizarre tocht.

Doneren…?
Stichting DreaMS is waar het allemaal om draait. De hoofdletters MS staan voor multiple sclerose. Een chronische en ongeneeslijke ziekte, waarbij ontstekingen ontstaan in het centraal zenuwstelsel. De stichting zet zich in voor de strijd tegen kinder-MS. Alle opbrengsten gaan naar ‘Proud Kids’, van het Erasmus MC in Rotterdam. Een wetenschappelijk programma waarbij onderzoek naar MS in het DNA bij kinderen wordt gedaan.

‘Wilt u Stichting Dreams steunen?Neem dan contact op via info@stichtingdreams.nl, check www.stichtingdreams.nl of volg www.facebook.com/StichtingDreaMS.”

De start van de ScanCoveryTrial 2019 in Haaksbergen: