De naozomer moes smaakte weer prima

De naozomer moes smaakte weer prima

15 december 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Afgelopen donderdag was er voor de 22e keer het traditionele “Moesaete” in zalencentrum Wieleman in Westervoort.

De moes (stamppot boerenkool) met worst, spek en andere lekkernijen waren weer voortreffelijk bereid door de koks van Wieleman. De organisators van deze avond, de dialectclub van de Historische Kring Westervoort, hadden weer een vol programma georganiseerd.

Met voordrachten en liedjes van lokale talenten in Westervoorts dialect werden de aanwezige bezoekers vermaakt.  Er waren optredens van de Westfort Brass, het college van B&W zong en onder andere de burgemeester hield een speech. 

Ook dit jaar stonden de moesaeters voor aanvang in de rij om een goede tafel te bemachtigen. Martin Wieleman verwelkomde iedereen waarna de gasten begonnen aan een bord boerenkool met worst, en ook dit jaar smaakte de moes naar meer.

Een impressie van deze avond:

 

De speech van burgemeester Arend van Hout:

Westfort Brass:

Hans van Workum:

College van Burgemeester en Wethouders (zonder Hans Breunissen)