Liemerse Sportprijs valt in de smaak

Liemerse Sportprijs valt in de smaak

14 december 2018 Uit Door Admin

Duiven – Donderdagavond 13 december zijn tijdens een druk bezochte avond in de OGtent in Duiven de Liemerse Sportprijzen 2018 uitgereikt.

PSV-spits Luuk de Jong reikte drie van de zeven prijzen uit. De avond werd geopend door gedeputeerde Jan Markink die het belang van sport nogmaals onderstreepte en de complimenten uitdeelde voor dit nieuwe initiatief. Hij reikte meteen de eerste prijs uit aan de Bert Timmer Memorial Loop (categorie Sportevenement van het jaar). De andere prijzen werden uitgereikt door burgemeester Rik de Lange (Duiven), burgemeester Ella Schadd (Zevenaar), wethouder Hans Breunissen (Westervoort) en Luuk de Jong.

In totaal waren er 7 categorieën met ieder 3 genomineerden die kans maakten op een Liemerse sportprijs. 

De uit Lobith afkomstige Servais Knaven, tegenwoordig ploegleider van Team Sky, sprak de aanwezigen via het beeldscherm toe. De oud-wielrenner kon er niet bij zijn vanwege een trainingskamp met zijn ploeg. De Liemers College Band The Fastest Way Out verzorgde de muzikale intermezzo’s en hadden ook een jingle gemaakt voor de avond. Pablo van Dick en Sjoerd Geurts verzorgden de presentatie met de nodige interactie met de zaal.

Voor iedere genomineerde was er een certificaat. Triatleet Hugo Boschker uit Duiven en atlete Bregje Sloot uit Lobith werden gekroond tot respectievelijk AeroFitt Sportman en AeroFitt Sportvrouw van het jaar. De prijzen in de andere categorieën gingen naar Zeilteam WSV Giesbeek (Sportteam van het jaar), Atletiekcoach Titus Fierkens (Coach van het Jaar), Zitvolleybalster Renske den Haan (Aangepaste sporter van het jaar) en Skiester Iris van den Berg uit Westervoort (Sporttalent van het jaar).

De Westervoortse Iris van den Berg liet in een reactie weten dat ze erg blij en verrast was met de nominatie Sporttalent van het jaar en had het zeker niet verwacht gezien de concurrentie in haar categorie. Zowel de wegracer als wielrenner hebben ook goede resultaten laten zien en daarmee kanshebbers voor de titel. Dat ze deze prijs heeft gewonnen ziet ze dan ook als een bekroning op een mooi jaar, maar nog veel meer een motivatie om in aankomend jaar wederom maximaal te presteren. Ook in 2019 staan er weer veel en diverse (inter)nationale wedstrijden op het programma, toe werkend naar het NK in Oostenrijk in maart 2019. Vanaf september 2019 gaat Iris de overstap maken naar de categorie junioren en zal dan ook de strijd aangaan met dames van 16 jaar en ouder van over de hele wereld. Vanaf dat moment gaat de focus op het realiseren van haar doelstelling, namelijk binnen 4 jaar mee kunnen doen in Europacup wedstrijden en voldoende resultaten skiën om toegelaten te worden tot de Worldcup. Via die route ligt dan ook de weg open naar deelname aan het WK en eventueel vanaf 2026 de Olympische Spelen. Om deze weg te bewandelen is Iris op zoek naar sponsoren die haar hierbij willen ondersteunen. Bedrijven of personen, die geïnteresseerd zijn om deze ontwikkeling te ondersteunen, kunnen contact opnemen met Iris voor meer informatie via haar Facebook pagina (irisvandenbergalpineskiracer).

foto: Gemeente Westervoort