Dickens in de Liemers

Dickens in de Liemers

6 december 2018 Uit Door Admin

Het Horsterpark in Duiven is vrijdag, zaterdag en zondag in kerstsfeer gehuld tijdens Dickens in de Liemers. Op vrijdag en zaterdag is deze sfeervolle kerstmarkt geopend tussen 16.00 en 21.00 uur en op zondag van 13.00 en 19.00 uur.

Hoe is Dickens in de Liemers ontstaan?
Speciaal voor de groep van 25 mensen met een verstandelijke beperking is dit evenement enkele jaren geleden opgezet. Deze cliënten van Zozijn zijn het hele jaar door bezig met de voorbereidingen voor Dickens waardoor ze veel variatie hebben in de dagbesteding.

De opbrengst van het evenement is bedoeld om deze mensen in het theepaviljoen en de kinderboerderij in het Horsterpark nog betere zorg te kunnen bieden. Tijdens Dickens in de Liemers kun je Chantal de Man tegenkomen als ganzenhoedster, terwijl Cratchit uit Scrooge vertolkt wordt door Jona van de Steeg en Daisy te zien is als collectante. Ook treden de cliënten van tijd tot tijd op. Het belangrijkste doel voor het evenement is volgens André Oudendag, voorzitter van de organisatie, dat de cliënten genieten van het evenement waar ze zo hun best voor hebben gedaan. En dat alle bezoekers met hen meegenieten.

Wat kun je bij Dickens in de Liemers zien en kom je tegen?
Je komt het Dickens terrein op door een karakteristieke poort met poortwachters. Er is een straatje uit de Dickenstijd. Er omheen staan vijftig huisjes waar van alles te koop is. In de muziekkoepel speelt kerstmuziek en zijn koren te horen. De kinderen kunnen in de nostalgische zweefmolen of naar de knuffelstal. Je komt er straatartiesten en -muzikanten tegen. Je kunt bij Dickens in de Liemers van alles eten en drinken; van erwtensoep tot glühwein en varken aan het spit.

Dus kom lekker de kerstsfeer proeven komend weekend! Meer info en het programma is te vinden op www.dickensindeliemers.nl Daarnaast is Dickens in de Liemers actief op Instagram, Twitter en Facebook.

foto: Sander Welgraven