Ondernemers stemmen vóór bedrijveninvesteringszone Het Ambacht

Ondernemers stemmen vóór bedrijveninvesteringszone Het Ambacht

4 december 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 27 november de uitslag bekend gemaakt voor het invoeren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op Het Ambacht in Westervoort. Van de 73 uitgebrachte stemmen heeft 86% vóór gestemd. Ook aan de andere wettelijke eisen om tot een BIZ te komen is voldaan en daarmee is de invoering een feit.

Deze invoering betekent dat vanaf 1 januari de ondernemers op Het Ambacht samen gaan investeren in het bedrijventerrein. Er komt een parkmanager, gezamenlijke bedrijfsborden en het keurmerk Veilig Ondernemen wordt ingevoerd. Met deze en andere activiteiten zorgen de ondernemers ervoor dat het ondernemersklimaat op orde blijft. De activiteiten worden betaald uit een nieuwe heffing die vanaf 1 januari geldt en waar alle pandeigenaren aan meebetalen.

Het college is blij met het resultaat. Wethouder Hans Sluiter: “Ik ben trots op de ondernemers en in het bijzonder het BIZ-bestuur dat zij hun nek hebbenuitgestoken om dit mogelijk te maken. Het zorgt voor structurele aandacht voorhet Ambacht en is een mooie aanvulling op de opwaardering van de openbareruimte.”