Peter uit Westervoort beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

Peter uit Westervoort beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

30 november 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Peter van de Put uit Westervoort gaat de pittige uitdaging aan: in januari beklimt hij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt hij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Peter zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen Peter voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt. Peter van de Put antwoordt hierop: “De top van deze berg wordt ‘Uhuru Peak’ genoemd. Uhuru betekent ‘VRIJHEID’ in het Swahili, vrijheid wens ik dan ook iedereen toe, maar vooral de oorlogskinderen. Oorlogskinderen hebben onze hulp namelijk hard nodig. Help mij helpen en doneer aan deze actie!”

Ondersteuning
Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen zij zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Wil jij Peter sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge?
Ben je enthousiast geworden en wil je Peter graag steunen? Ga dan naar hun persoonlijke actie-pagina’s via www.warchild.nl/kili-challenge-2019-acties. Meer informatie vind je op www.warchild.nl/kili-challenge.