Sinterklaas weer aangekomen in Westervoort

Sinterklaas weer aangekomen in Westervoort

25 november 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdag is Sinterklaas en zijn pieten uit het verre Spanje aangekomen in Westervoort. De plaats van aankomst in Westervoort was de Veerdam, Daar kwam de sint aan met zijn pieten met pakjesboot 8.

Al vroeg in de ochtend stonden heel veel kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s op de Veerdam te wachten. De pietenband was ook al aanwezig om iedereen in de Sinterklaas stemming te brengen. De Sint werd verwelkomd door burgemeester Arend van Hout en Timo Riphagen en Stefan Reynders waarna hij met zijn gevolg naar het Dorpsplein ging.

Dorpsplein
Op het Dorpsplein was het ook ontzettend druk en hier werd Sinterklaas hartelijk verwelkomd door de vele aanwezige kinderen. Sinterklaas nam daarna het woord en sprak de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Westervoort te mogen verschijnen.

Borden
Ook zei Sinterklaas dat de linten en de borden niet nodig waren. De burgemeester zei dat de pieten dat gedaan hadden om de veiligheid te garanderen zodat de sint ongehinderd in Westervoort kon komen. Maar sinterklaas gaf aan dat het allemaal veilig is in Westervoort.

Schoentjes zetten
De Sint vond dat de meeste kinderen zich dit jaar weer goed en voorbeeldig gedragen hadden en raadde hen aan in de komende periode hun schoentjes te zetten. Sinterklaas kwam bijna handen tekort om alle kinderen van Westervoort, en in veel gevallen ook hun ouders, een hand te geven. 

Druk programma
Na een rondgang door winkelcentrum De Wyborgh, waar alle kinderen Sinterklaas persoonlijk de hand kon schudden, ging de sint naar de Nieuwhof . Bij de Nieuwhof waren er heel veel activiteiten georganiseerd door studenten en de vrijwilligers van de Creon en de Nieuwhof. 

De Sint ging door met zijn rondgang tot het al schemerig begon te worden. Moe maar voldaan keerde Sinterklaas terug naar zijn geheim gehouden verblijfplaats. „Er is nog veel werk te verrichten voor mij en mijn Zwarte Pieten aldus Sinterklaas. Alle pakpieten zijn volop in de weer om alle cadeautjes in te pakken voor de schoentjes die de Westervoortse kindertjes gaan zetten. En geloof me maar dat dit een hele klus is.”