Leerlingen van IKC de Hoge Hoeve ontbijten met de burgemeester

Leerlingen van IKC de Hoge Hoeve ontbijten met de burgemeester

7 november 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Burgemeester Arend van Hout heeft vanmorgen op het gemeentehuis, in het kader van het Nationaal schoolontbijt, ontbeten met leerlingen van IKC de Hoge Hoeve.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt deze week voor het zestiende jaar op rij gehouden op basisscholen om het belang van ontbijten te benadrukken. Volgens de burgemeester wordt het ontbijt soms wel eens vergeten. “We leven in een gehaaste maatschappij. Ouders zijn vaak druk en soms hebben de kinderen ook geen zin om te eten.” In het gemeentehuis aten de schoolkinderen samen met de burgemeester een zelf meegebracht ontbijt. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.

Symbolisch bedrag
Voor het ontbijt betaalt burgemeester Van Hout een symbolisch bedrag. Hij heeft een donatie aan Stichting Kinderpostzegels gedaan. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Het Nationaal Schoolontbijt en Stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Burgemeester Arend van Hout heeft een cheque overhandigd aan één van de kinderen.

Gezond ontbijtpakket en doeboekjes
Aan het landelijke educatieve ontbijtevenement doen een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen en 275 burgemeesters mee. Het gezonde ontbijtpakket is uitgebreid volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf: volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, komkommers en appels. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket en alle scholen hebben eerder een pakket gekregen om zelf tuinkers te kweken. In het pakket vinden kinderen ook feestelijke placemats, kleurrijke klassenposters en doeboekjes voor thuis, vol spelletjes, weetjes, tips en recepten voor een gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s. Het Nationaal Schoolontbijt heeft wederom de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is het ontbijtevenement officieel ambassadeur van Gezonde School, het samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van leerlingen.