Intocht Sinterklaas Westervoort op zaterdag 24 november

Intocht Sinterklaas Westervoort op zaterdag 24 november

5 november 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdag 24 november staat de intocht van Sinterklaas gepland in Westervoort. De Sint heeft laten weten dat hij dit jaar weer hoopt aan te komen per boot!

Sint heeft laten weten dat hij 11.30 uur met zijn gevolg van pieten en page voet aan wal zal zetten op de Veerdam. Hier kom je als je bij Wieleman de Dorpstraat verlaat richting de IJssel. Sinterklaas wordt opgewacht door Timo en Stefan en natuurlijk onze burgemeester. Deze zal Sinterklaas op gepaste wijze naar het dorp begeleiden, samen met de echte Liberté pietenband.

Vanaf 12 uur is er een programma op het dorpsplein. Op het plein komt het feest dan al flink op gang, dus dat staat garant voor een swingende start van de Sinterklaastijd in Westervoort!

Mooiste pietje of sinterklaasje?
Uit alle verkleedde pietjes en Sinterklaasjes zullen de pieten ook dit jaar twee kinderen kiezen die het mooist als piet en Sinterklaas verkleed zijn. Sinterklaas beloont hen dan met een prijsje.

Kleurwedstrijd
De kleurplaten voor de jaarlijkse kleurwedstrijd zijn op de scholen en peuterspeelzalen uitgedeeld onder alle kinderen tot en met groep 4. Als kinderen met hun kleurplaat kans willen maken op een prijs moet hun vlag uiterlijk woensdag 21 november ingeleverd zijn bij CIGO op het dorpsplein.

Programma de Nieuwhof
Na het programma op het dorpsplein zal Sinterklaas nog een rondtocht maken in het winkelcentrum de Wyborgh. Hierna vertrekt Sinterklaas naar de Nieuwhof. In de Nieuwhof is een heel leuk (en gratis) programma voor de kinderen georganiseerd tussen 14.00 – 16.00 uur. Tijdens deze middag bruist het weer van Sinterklaaspret en we hebben zelfs gehoord dat het pepernoten gaat regenen. Aan de pietendans zal het in ieder geval niet liggen. Verder kun je in de Nieuwhof meedoen aan pepernoten bakken, Pietjeknutselen, opblaas Sintfestijn, Pietenparcours, oud Hollandse spelletjes en broodje bakken.

Op woensdag 21 november kan je op de Nieuwhof meedoen aan de Pietengym en op 28 november kun je je eigen Pietje knutselen. Beiden dagen van 14.30 tot 15.30 uur.Zie ook de agenda op www.denieuwhof.nl