Ben je nou helemaal betegeld ?!

Ben je nou helemaal betegeld ?!

3 november 2018 Uit Door Admin

De gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar en Waterschap Rijn en IJssel zijn zaterdag samen de wijk in gegaan tijdens de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’.

In veel tuinen in Westervoort, maar ook in Zevenaar en Duiven is de eerste stap naar meer groen gezet! In Westervoort nam wethouder Hans Sluiter ook een tegel mee om deze om te ruilen voor een plant.

Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Dit zorgt voor vermindering van de biodiversiteit, minder verkoeling op warme dagen en water stroomt minder goed weg.  Dit is de reden voor deze actie waarbij inwoners een tegel uit hun tuin konden verruilen voor een tuinplant om hiermee hun tuin groen(er) te maken.

Tijdens de actie kregen inwoners advies en stond er een watertafel waar kinderen spelenderwijs konden zien wat er gebeurt als iedereen de tuin zou betegelen, en ook het verschil zien als men dat niet zou doen.