Mini Service Station met toilet op het station in Westervoort

Mini Service Station met toilet op het station in Westervoort

1 november 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Hoogstwaarschijnlijk nog voor de kerst kan iedereen voor €0,50 naar het nieuwe toilet bij het station in Westervoort. Dit toilet wordt in een Mini Service Station ondergebracht.

Mini Service Station
Didam heeft vorig jaar de primeur gehad, daar werd het eerste Mini Service Station geplaatst. In totaal worden er 22 Mini Service Stations in Gelderland gerealiseerd. U kunt er via wifi reisinformatie raadplegen of uw OV-Chipkaart opladen. Het mini service station in Westervoort zal zonder afdak worden gebouwd omdat er geen ruimte voor is, en vervalt de snoepautomaat aan de buitenkant.

Comfortabel, netjes en toegankelijk
Het toilet is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft een plank om een baby te verschonen en ziet er aantrekkelijk uit. Het toilet voldoet aan alle Europese regelgeving. Voor €0,50 kunt u van het toilet gebruikmaken.

22 toiletten op stations
Provincie Gelderland, ProRail en NS Stations werken samen om toiletvoorzieningen te realiseren op of dicht bij de regionale treinstations van Gelderland. Provincie Gelderland heeft gekozen voor toiletten die ook door anderen dan reizigers kunnen worden gebruikt. Zoals taxichauffeurs, fietsers of recreanten. Zo worden er echte dorpstoiletten gebouwd. Hiermee komt de Provincie Gelderland tegemoet aan de vele verzoeken van reizigers- en belangenorganisaties.