Opruimactie langs de oevers van de Rijn in de gemeenten Duiven en Westervoort

Opruimactie langs de oevers van de Rijn in de gemeenten Duiven en Westervoort

12 oktober 2018 Uit Door Admin

Samen met IVN Gelderland, Rijkswaterstaat, gemeente Duiven, gemeente Westervoort en Goclean de Liemers wordt op zaterdagochtend 13 oktober een opruimactie georganiseerd langs de oevers van de NederRijn in de gemeenten Duiven en Westervoort.

Verenigingen, stichtingen, inwoners/vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. In de gemeente Duiven zijn zes trajecten aangewezen en in de gemeente Westervoort zijn dat er vijf. Deelnemende verenigingen of stichtingen uit Westervoort of de gemeente Duiven die een traject adopteren, krijgen hier een bijdrage van 200 euro voor.

Per tracé zijn er tussen de 10-20 mensen nodig om het gebied schoon te maken/houden. Al het zwerfafval wordt geregistreerd, onder andere met de Litterati app om het zo inzichtelijk en overzichtelijk te maken.

Duiven:
Tracé 1 Schutterij Onderling Genoegen
Tracé 2 is nog open 
Tracé 3 hvduiven Handbalclub
Tracé 4 Rinoceros Groessen
Tracé 5 Thuvine (biljartvereniging) 
Tracé 6 Westerduiven Hockeyclub

Westervoort:
Tracé 1 Toneelvereniging Vriendentrouw
Tracé 2 CV Ysselkopkes carnavals vereniging
Tracé 3 is nog open (klein tracé)

Je kunt nog meedoen! Geef je op via info@goclean-deliemers.nl Krijg je geen groep bij elkaar en je wilt wel mee schoonwandelen geef je dan ook op, dan wordt je ingedeeld in een groep.

Programma
Het evenement start met koffie en thee bij de biologische boerderij van de familie Grob, gevestigd aan de Middelwaard 2 te Loo. De officiële opening is om 9.30 uur, door IVN regiodirecteur Joline de Weerdt, wethouder Ton Spaargaren van de gemeente Duiven en wethouder Hans Breunissen van de gemeente Westervoort.

Ook Bram Peters van Save Plastics is aanwezig. Met de mobiele fabriek laat hij zien hoe er van plastic afval nieuwe producten worden gemaakt. Dit is een geweldige manier van het recyclen van plastic.

Omstreeks 10.00 uur start de opruimactie.

Meer informatie
Het e-mailadres bij vragen of de wens om meer informatie is: info@goclean-deliemers.nl (aanspreekpunt is GoClean de Liemers). Ook verenigingen kunnen zich via dit e-mailadres opgeven om een tracé te adopteren.

foto en video: Bjorn Weekhout

 

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren