Wethouder Hans Breunissen leest voor tijdens ‘Dag van de Duurzaamheid’

Wethouder Hans Breunissen leest voor tijdens ‘Dag van de Duurzaamheid’

10 oktober 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Dinsdagmorgen heeft wethouder Hans Breunissen een verhaal voorgelezen uit het boek ‘De Kracht van nieuwe Energie’ in groep 5 van IKC De Brug.  Hij las het verhaal ‘Sven en de keizerspinguïns voor. De dag van de duurzaamheid is een initiatief van Duurzame Pabo, Urgenda en Duurzaam Door. 

Energie besparen

Het viel de wethouder op dat kinderen van 8 tot 9 jaar al heel goed weten hoe je bewust met energie kan omgaan. Ook weten ze heel goed hoe je zelf of samen energie kan besparen. Voorbeelden die werden genoemd waren: minder lang douchen en lampen uit, ook van de ouders die de lampen laten branden. Dit kwam ook terug in het verhaal van Sven. Koop energiezuinige apparatuur, schaf zonnepanelen aan en probeer zuinig auto te rijden. Ook de hele school en schooldirectie is bewust bezig met duurzaamheid.

De klas had zich voor het bezoek van de wethouder al voorbereid, samen met de juf. Het viel de wethouder dan ook op dat alle kinderen heel spontaan meededen. Bijna alle kinderen hebben wel een toelichting gegeven of een voorbeeld uit de praktijk genoemd.

De wethouder vind het heel leuk om de scholen te bezoeken, en een goede manier om leerlingen bewust te maken van het thema duurzaamheid. Wethouder Breunissen gaf aan dat die dit wel op alle basisscholen in Westervoort zou willen doen.