Repair Café Westervoort-Duiven wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

Repair Café Westervoort-Duiven wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

9 oktober 2018 Uit Door Admin

Stichting Repair Café Westervoort-Duiven heeft een sponsorcheque ontvangen van 1.000 euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Westervoort steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij kringloopbedrijf 2Switch en het afvalbrengstation én te stemmen op het goede doel.

Wethouder Hans Breunissen overhandigde de cheque aan de vrijwilligers op maandag 8 oktober 2018. Met de 1.000 euro wordt nieuw gereedschap aangeschaft, in ieder geval een goede boormachine.

Weggooien? Mooi niet!
Iedere woensdagmiddag kunnen inwoners van Westervoort en Duiven met spullen die kapot zijn een bezoek brengen aan het Repair Café in het gebouw van Serviceteam De Liemers (Noordelijke Parallelweg 1 in Westervoort, tegenover de achterzijde van het station).

De meeste spullen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar. Zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Meer informatie staat op de Facebookpagina Stichting Repair Café Westervoort-Duiven.

Recycling
Het doel van de actie was om het inleveren van kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren. Deze producten worden nog vaak weggegooid of vergeten bij een bezoek aan het kringloopbedrijf of afvalbrengstation. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81% recyclen tot nieuwe grondstoffen. Spaarlampen zelfs voor 92%. Door recycling komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.