Het “Wij gevoel” tijdens Burendag 2018

Het “Wij gevoel” tijdens Burendag 2018

22 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Burendag 2018 werd in Westervoort vooral nuttig besteed. Velen staken de handen uit de mouwen en leverden een bijdrage voor een mooiere en schonere wijk.

Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.  In Westervoort waren maar liefst 9 aangemelde activiteiten die gesubsidieerd werden door het Oranje Fonds en Douwe Egberts. 

Op de Geer werd het speeltuintje opgeknapt en werd er kennisgemaakt met nieuwe bewoners in de buurt. Op de Lange Maat was een buurtfeest met heerlijke hapjes en genoeg activiteiten voor de kinderen, hier werd de wijkraad ondersteund door mensen van de Creon. Vrijdagmorgen heeft de politie, samen met het goed voor elkaar team, praktijkleerroute, Mikado, ABC zorgcomfort en stichting kulturhus een voorschot genomen op de burendag en hebben de bewoners van de Wilgenpas een gezellige ochtend bezorgd.

De bewoners van de wijken Mosterdhof, Weem en Oude Kern hadden bij Wieleman een gezellig samenkomen en hebben onder het genot van een bakje koffie samen gesproken over de actualiteiten in hun leefomgeving.

Op de Heilweg/Vicarije werd op initiatief van Danny Schubert en met hulp van een aantal buurtbewoners preventieve/sfeer verlichting aangebracht op de schuren van de bewoners van de seniorenwoningen. Er was een gezellig samenzijn en onder het genot van een warme drank en wat lekkers genoten de buurtbewoners van de muziek van Martine Fleming die begeleid werd door Mariëtte Martaki. Ook wethouder Hans Breunissen was aanwezig en sprak een woord voor waardering uit voor dit initiatief.

Burendag is de dag, geïnitieerd door het oranjefonds, dat we stilstaan bij onze directe leefomgeving en iets doen voor een ander. Kortom weer een geslaagde burendag in Westervoort.

Hieronder een impressie: