Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart

Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart

21 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer hebben reizigers een OV-chipkaart nodig of kunnen ze een kaartje kopen bij de kaartautomaat.

De gemeente merkt dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt. Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Westervoort in samenwerking met de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Westervoort.

OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over het reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV-chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst
De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over:

  • het reizen met de bus of trein
  • de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
  • tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer
    En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer?
Datum:        maandag 24 september 2018
Tijd:             14.00 uur tot 16.00 uur
Locatie:       Raadzaal Gemeentehuis, Dorpsplein 1, Westervoort.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.
Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.