Nieuwe leus Pelle voor Westervoortse Kermis: ‘Kruup d’r bi-j!’

Nieuwe leus Pelle voor Westervoortse Kermis: ‘Kruup d’r bi-j!’

19 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Over iets minder dan drie weken gaat de Westervoortse Kermis 2018 van start. Van 6 t/m 9 oktober stroomt de Dorpstraat weer vol met vrolijke kermisvierders. Jong en oud, families en vrienden. Allemaal door elkaar. Daardoor geïnspireerd bedacht kermispromotor Pelle zijn leus voor dit jaar: ‘Kruup dr bi-j!’

“Ik vier nu een jaar of tien, elf actief kermis in de zaal”, vertelt Pelle. “En elke kermis zie je weer een paar nieuwe gezichtjes. Langzaam maar zeker krupen nieuwe generaties richting de Dorpstraat. Mijn eigen generatie is nu soms zelf ook begonnen met het maken van een nieuwe lichting kermisvierders. Jungskes en deernkes die het kermisgevuul er gegarandeerd met de paplepel ingegoten krijgen. Tegen die en alle andere toekomstige feestneuzen zou ik alvast willen zeggen: kruup d’r bi-j!”

De leus is niet alleen een ode aan de toekomst. Pelle: “De kermis draait natuurlijk ook om samenzijn en gezelligheid. Hoe je het ook viert. Ga je ’s zondags toch nog even soep aete bi-j oma? Pak een stoel en kruup d’r bi-j. Sta je in de rij voor de draejmeule? Gezellig, kruup d’r bi-j! En zie je twee minse stiekem vozen op de spoordiek? Kruup d’r bi-j! Oké, dat laatste misschien niet … maar het geeft wel aan hoe de sfeer in het dorp is tijdens de Westervoortse Kermis.”

Vrijdag 21 september om 21:00 uur start bij Zalencentrum Wieleman het inschrijven voor het jaarlijkse kermiskoning(in)schieten. Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken. Deelnemers krijgen bovendien allemaal een shirt met de leus van dit jaar.

Op zaterdag 6 oktober om 14:00 uur gaan de attracties en kraampjes in de Dorpstraat voor het eerst open. In de middagen en avonden daarna voeren Wieleman en partycentrum Maksim je mee in het feestgedruis. Het volledige programma zal t.z.t. op onze site terug te vinden maar ook op www.westervoortsekermis.nl, Facebook en Instagram.