Wie wordt nieuwe kermiskoning(in) van Westervoort?

Wie wordt nieuwe kermiskoning(in) van Westervoort?

13 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Nog iets meer dan drie weken en het is weer kermis in Westervoort. Van zaterdag 6 t/m dinsdag 9 oktober om precies te zijn. Kermis-schutterskoning Mark ten Bosch heeft zijn vrije dagen al geregeld. Vrijdag 21 september is bij Wieleman de inschrijfavond voor het koningsschieten dit jaar.

Mark ten Bosch klinkt resoluut: “Ik heb veertien keer meegedaan. Vorig jaar haalde ik voor het eerst de finale en ik won nog ook. Nu is het klaar. Ik doe niet meer mee en geef anderen een kans. Ik kan iedereen aanraden het een keer te proberen. Koning zijn is geweldig. Veel mensen denken dat het geld kost, maar dat is niet zo. Ik kreeg een enorme beker munten die ik weg kon geven.”

Mark ten Bosch (41) is een ‘echte Westervoorter’, zoals dat heet. Het kermisfeest is in al die jaren dat hij het al viert niet echt veranderd, zegt hij. “Oud en nieuw doet er tegenwoordig aan mee en veel feestvierders komen, net als ik, bij zowel Wieleman als Maksim. De kermis is gewoon een prachtig feest. Net als carnaval. Ik zit in het bestuur van de carnavalsloods. Dankzij een schenking van het kermiscomité hebben we onlangs de toegangsweg naar de loods kunnen bestraten. Dat is Westervoort: elkaar helpen en samen feestjes bouwen.”

Het kermiscomité, dat wordt gevormd door Tim Koenen, Susan Worm en Martin Wieleman, is het clubje dat het koningsschieten organiseert. Het schieten is dit jaar op zaterdagavond 6 oktober bij zalencentrum Wieleman. Maximaal 60 Westervoorters (m/v) van 18 jaar en ouder kunnen deelnemen.

Iedereen die zich inschrijft krijgt het speciale kermis T-shirt met de leus van Pelle Gerretzen. Al sinds 1992 wordt ieder jaar zo’n speciaal T-shirt gemaakt.

Op de schietavond wordt met kruisbogen op kaarten geschoten. Koning Mark zorgt voor het openingsschot. De beste negen, onder wie minimaal twee vrouwen, gaan door naar de finale. In die finale wordt geschoten op een kunstvogel. Kop, staart en vleugels leveren prijzen op, maar schutterskoning wordt hij of zij die de romp naar beneden haalt.

Toegangskaarten voor het koningsschieten op 6 oktober zijn online te koop op www.wieleman.com en vanaf 21 september ook bij Cigo, Jumbo en Wieleman.