Film ‘From Source to Sea’ met de Plastic Soup Surfer in Westervoort

Film ‘From Source to Sea’ met de Plastic Soup Surfer in Westervoort

13 september 2018 Uit Door Admin

Merijn Tinga, beter bekend als de “Plastic Soup Surfer” is maandag 24 september in Westervoort. In Kulturhus de Nieuwhof is vanaf 19.30 uur de film te zien over zijn 1.200 kilometer lange tocht over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. Een indrukwekkend verslag waarmee hij aandacht vraagt voor het probleem van het plastic afval dat via de grote rivieren in zee beland. De toegang is gratis.

Merijn Tinga is persoonlijk aanwezig bij de vertoning. Na afloop staat hij bezoekers graag te woord. Merijn Tinga is een bioloog, kunstenaar en activist met een missie. Hij wil een eind maken aan de toenemende vervuiling van de zee met plastic; “het is onze eigen achtertuin waar de plastic soup ontstaat”.

From Source to Sea
De 50 minuten durende film start met Merijn bij de bron van de Rijn in Zwitserland. Daar drinkt hij een glas helder onvervuild bronwater. Op zijn van plastic zwerfafval gemaakte subboard daalt Merijn de rivier af. De grote vraag is of hij ook een glas onvervuild bronwater kan drinken in Rotterdam, daar waar de Rijn in zee uitmondt. De film die regisseur Eelke Dekker maakte over de reis van Merijn Tinga op zijn stand-up paddleboard gaat over meer dan het plastic afval alleen, het gaat ook over de tegenslagen die de Plastic Soup Surfer onderweg kreeg te verwerken.

De vertoning van de film wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Westervoort in samenwerking met Stichting GoClean De Liemers en  Kulturhus de Nieuwhof.

Locatie vertoning: Kulturhus de Nieuwhof

19.00 uur ontvangst met koffie/thee

19.30 uur korte toelichting door Hans Breunissen en Merijn Tinga en vertoning film

20.30 uur einde film

20.30 – 21.00 uur mogelijkheid om vragen te stellen aan Merijn

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@goclean-DeLiemers.nl

De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de Plastic Soup Surfer wordt op prijs gesteld.

Meer info: www.plasticsoupsurfer.org

From Source to Sea Movie trailer from Eelke Dekker on Vimeo.