Olympia’s Tour ook door Westervoort

Olympia’s Tour ook door Westervoort

11 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Misschien heeft u het al vernomen: Duiven is de finishplaats van Olympia’s Tour, een grote wielerronde in Nederland voor jong talent. 

Etappe 14 september
Vrijdag 14 september start de vierde etappe om 12.00 uur in Nijverdal. Van daar rijden de wielrenners naar De Liemers, waar een mooi parcours is uitgezet voor de deelnemers. Naar verwachting rijden de wielrenners om 13.45/14.00 uur de gemeente Duiven in. Hier rijden ze drie rondes van 22,3 km. Deze ronde komt door Duiven, Westervoort, Loo, Groessen en eindigt in Duiven. De wielrenners doen ongeveer 30 minuten over het rijden van een ronde. De wielrenners komen Westervoort in via de Rijksweg, slaan links af en rijden via de Rivierweg en de Heilweg weer richting Duiven, naar de finish in het centrum. De finish wordt tegen 15.30/15.35 uur bereikt.

Verkeersafsluitingen
De koers heeft gevolgen voor de verkeerssituatie in de gemeente Duiven en Westervoort. Mogelijk ook voor omwonenden of bedrijven in de buurt van de route. De wegen die onderdeel zijn van de route worden ‘s middags drie keer tijdelijk afgesloten (ongeveer 15 minuten). Dat is vlak voor én tijdens de doorkomst, tussen 13.45 en ongeveer 15.30 uur.

Om de veiligheid te waarborgen, is de Rijksweg tussen Westervoort en Duiven (gedeelte tussen de Rivierweg en de Westsingel) van ongeveer 14.00 uur tot 15.30 uur volledig afgesloten. verkeersdeelnemers worden omgeleid.  Verkeersregelaars en –begeleiders worden ingezet bij alle kruisingen. Ze zorgen voor een veilige doorgang voor renners en het overige verkeer. 

Als de wielrenners naderen wordt de weg vrijgehouden en dus afgesloten voor ander verkeer. Motoragenten begeleiden de wielrenners en rijden voorop om de weg tijdig vrij van verkeer te maken. De Heilweg en een gedeelte van de Rivierweg worden drie keer kort afgesloten (ongeveer 15 minuten), vlak voor en tijdens de doorkomst. Let op, dit kan zorgen voor oponthoud. Houd rekening met een langere reistijd.

Meer informatie? kijk dan op www.olympiastour.eu. Andere vragen? Neem gerust contact met de gemeente Westervoort op. Stuur een e-mail naar gemeente@westervoort.nl of bel (026) 317 99 11. Vindt u het leuk om de renners een warm welkom te geven? Versieren mag, als dit de verkeersveiligheid niet beïnvloedt.

Openbaar vervoer
De lijnbussen rijden hun reguliere route, maar er ontstaat vertraging in de dienstregeling tussen 13.30 en 16.00 uur. Het gaat om de lijnbussen 60,61,62 en 66. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd. Als u denkt dat u een aansluiting niet gaat halen, raden wij u aan een bus eerder te nemen. Het treinverkeer heeft geen hinder van de wielerronde. 

Als u vrijdagmiddag 14 september naar het centrum van Duiven wilt gaan, waar van alles te doen is, houd er dan rekening mee dat Duiven door wegafsluitingen minder goed bereikbaar is. De wielrenners krijgen tijdens de route een klein stukje van Westervoort te zien. Bijzonder dat na de Giro d’Italia weer een wielerevenement door Westervoort komt. 

Olympia’s Tour 2018 Route Duiven