Kick-off The Daily Mile in Westervoort

Kick-off The Daily Mile in Westervoort

10 september 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Maandag is in Westervoort de kick-off geweest van “The Daily Mile”. Kinderen van het Montessori Kindcentrum, sport IKC Het Startblok en spelers van Jong Oranje liepen in Westervoort de eerste “Mile”.

Na de uitreiking van het Gezond School Vignet aan het Montessori Kindcentrum Westervoort en een openingswoord door burgemeester Arend van Hout, werd het startschot van “The Mile” gegeven.

The Daily Mile past goed bij de wens om zoveel mogelijk Westervoortse kinderen lekker fit op te laten groeien. Het doel van ‘The Mile’ is niet alleen het verbeteren van de conditie van de kinderen,  Iedere dag ongeveer 15 minuten rennen zorgt er ook voor dat de kinderen zich beter kunnen concentreren op school.

‘The Daily Mile’ is een initiatief van een docent van een Schotse Basisschool St. Ninians. Elaine Wyllie liet haar leerlingen elke dag, ongeveer een mile, hardlopen om hun gezondheid en concentratie te verbeteren. In navolging van St. Ninians voerden steeds meer scholen in het Verenigd Koninkrijk ‘The Daily Mile’ in.

Oud-Schaatser Erben Wennemars heeft een paar jaar geleden i.s.m. Jongeren op Gezond Gewicht The Daily Mile in Nederland geïntroduceerd en probeert steeds meer scholen over te halen eraan mee te doen. Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen een positief effect heeft op de kinderen. Daarom starten wij in Westervoort nu een proef met 175 leerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 van het Montessori Kindcentrum Westervoort en Sport IKC het Startblok volgens zegt Timo Riphagen, coördinator Combinatiefuncties Sport in Westervoort. Deze scholen zijn alle twee al gezonde scholen en hebben zich de afgelopen jaren op unieke wijze bewezen op het gezondheidsbeleid van hun leerlingen. Wij willen samen met de beide scholen na de project periode kijken of er een positieve verandering plaats vindt m.b.t. concentratie.

Na de gelopen “Mile” kregen alle kinderen water en fruit en werden er nog handtekeningen van de spelers van Jong Oranje verzameld waarna de kinderen terug naar school gingen.