Wateroverlast en veel kans op omvallende bomen

Wateroverlast en veel kans op omvallende bomen

8 augustus 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Volgens weerinstituut MeteoGroup in Wageningen kunnen we morgen veel regen verwachten en het weerinstituut waarschuwt dan ook voor hoosbuien en windstoten.

Donderdag valt in Oost-Nederland 30 tot mogelijk 50 millimeter regen, dat zijn 3 tot 5 emmers water per vierkante meter. Het midden van het land krijgt waarschijnlijk circa 15 millimeter regen te verwerken. Voor heel het land gaat dat gepaard met onweer. Aan zee kan donderdagavond een stormachtige windkracht 8 staan, in de nacht zwakt de wind af.

Afgelopen nacht heeft het, voor het eerst sinds lange tijd, in vrijwel heel Nederland geregend. Maar lang niet overal evenveel. Door het noodweer dat donderdag verwacht wordt kunnen zwakke bomen omvallen of takken afbreken en kan er wateroverlast ontstaan.

De aarde is kurkdroog, met als gevolg dat het moeilijk is om regen op te nemen. De zware hoosbuien van morgen zullen dan ook vrijwel gegarandeerd wateroverlast veroorzaken. Wanneer de grond het water amper opneemt, moet alles verwerkt worden door het riool en dat wordt lastig.

De komende dagen is het een stuk koeler dan de afgelopen weken. Er zit echter ook een keerzijde aan, want de koelere lucht brengt ook stevige (onweers)buien en wind met zich mee. 

Bron: MeteoGroup