Politie ramt scooter bij achtervolging

Politie ramt scooter bij achtervolging

1 augustus 2018 Uit Door Admin

Westervoort – De politie heeft dinsdagavond een scooter geramd tijdens een achtervolging.

De agenten zag tijdens hun patrouille een scooter staan waarop geen kentekenplaat bevestigd was, hierop wilden de agenten de bestuurder controleren. De bestuurder van de scooter dacht daar anders over en reed er met vol gas vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette.

Met zwaailichten, sirene en stopteken aan, reed de politie achter de scooter aan, daarop ging de scooter nog harder rijden en scheurde een woonwijk in. Op een strook gras reed hij tussen de bomen door en wilde op deze manier ontkomen. Vanwege het gevaar dat hij veroorzaakte en het feit dat het mogelijk om een gestolen scooter ging, tikte de agenten de scooter een aantal malen tegen de achterzijde aan met hun auto. Ook hierna ging hij er weer vandoor, vervolgens werd de scooter klemgereden tegen een hek. 

Bij de achtervolging raakte de politiewagen en de scooter licht beschadigd. De politie wist dat dezelfde scooter al twee keer eerder achtervolgd is geweest door collega’s en daarbij wist die te ontkomen. Deze keer lukte het hem niet en met 5 bekeuringen en een WOK- melding mocht de persoon zijn weg vervolgen. De WOK- melding is gedaan omdat de constructiesnelheid van de scooter op 83 km/u lag.