Geslaagde pilot Westervoort (zwerf)afvalvrij

Geslaagde pilot Westervoort (zwerf)afvalvrij

2 juli 2018 Uit Door Admin

Westervoort is supporter van Nederland schoon. In 2016 was de aftrap van de pilot “Westervoort (zwerf)afvalvrij”.

AVW ‘66, Sportclub Westervoort en Tennisvereniging Westervoort zijn toen gestart met het apart inzamelen van plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes. Ze hebben ook regelmatig opruimacties georganiseerd om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Na de kick-off zijn ook de scholen, Sports Planet en Kulturhus Westervoort aangehaakt en officieel deelnemer geworden van de pilot.

Nu, twee jaar later, komt de pilot tot een einde. De pilot is meer dan geslaagd: In de omgeving van de deelnemende organisaties en in de door hen geadopteerde gebieden is het meetbaar en zichtbaar schoner dan voor de pilot. De gemeente heeft vrijdag een picknick georganiseerd voor alle partijen die hebben bijgedragen aan het succes en wil hen op deze manier bedanken. De picknick vond plaats bij de picknickplaats aan de Pleijdijk in Westervoort. Hier staan twee bijzondere picknickbanken, geschonken door Nederland Schoon als dank voor de inzet. Ze zijn gemaakt van ingezameld plastic verpakkingsafval, een prachtig voorbeeld van recycling en het bewijs dat afval scheiden bijdraagt aan een beter milieu!

De acties om Westervoort (zwerf)afvalvrij te houden stoppen overigens niet. Alle deelnemers gaan door met het organiseren van opschoonactiviteiten en het inzamelen van plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes. Zo heeft Jongerencentrum Creon pas geleden de Waste Challenge gehouden voor jeugd waarbij maar liefst 30 zakken met plastic verpakkingsafval zijn ingezameld. En Go Clean de Liemers wil graag kijken hoe ze een bijdrage kunnen leveren.
De basis is gelegd en iedereen is enthousiast om dit voort te zetten: “Samen houden we Westervoort schoon”.