Westervoort goed vertegenwoordigd tijdens WK Cadetzeilen

Westervoort goed vertegenwoordigd tijdens WK Cadetzeilen

8 juni 2018 Uit Door Admin

Westervoort/Bodstedt – Deze zomer, van 29 juli tot en met 3 augustus 2018, wordt in Bodstedt, Duitsland, het wereldkampioenschap Cadetzeilen gehouden. De deelnemende landen (van over de hele wereld) mogen allemaal zeven teams afvaardigen.

Het Nederlands team is, na een spannende serie wedstrijden, bekend gemaakt. Team NED 8868 met Sterre van Wegen en Wouter Groeneweg uit Westervoort is één van de zeven teams die de strijd aangaan met de wereldtop. De overige teams uit Nederland die uitkomen tijdens het WK zijn:

 NED 9980 Tobias Teunissen, Tjalf Sint
 NED 8411 Lies de Rouw, Bram van Goinga
 NED 10038 Pol Klein, Bloeme Klein
 NED 7608 Mart Kegel, Xiao Yan Giskes
 NED 9689 Sanna Marijnen, Ylva Sint
 NED 913 Lennart Braat, Teun de Lange

Nog eens 2 jeugdzeilers uit ons Westervoort doen mee in de “Promo” wedstrijden; Merel Groeneweg en Sjuul Huuskes.

Veel van de niet geselecteerde teams zullen overigens ook in Duitsland aanwezig zijn. Een wereldkampioenschap Cadetzeilen wordt tegelijk met een open kampioenschap georganiseerd. Deze wedstrijden zijn niet gelimiteerd. In de volksmond wordt dan ook gerefereerd aan een “gold fleet” en “silver fleet” of aan “worlds” en “promo”. De Dutch Cadet Class Association gaat met alle cadetzeilers naar Duitsland als één Nederlands team. Daar zullen ze vanaf 23 juli gezamenlijk het water gaan verkennen.

Wil je het Nederlands team in actie zien? Aankomend weekend, 9 en 10 juni, zijn veel van de teams aanwezig in Giesbeek, zij zullen uitkomen in de cadet op de Combi-Oost. https://www.wsvgiesbeek.nl

Wil je meer weten over de Nederlandse selectie? De zeilers zijn buiten schooltijden beschikbaar voor interviews en aanwezigheid bij TV of radio-uitzendingen. Neem hiervoor contact op met de organisatie via info@cadet.nl

Merel en Runa