Dag van de Logistiek; voor herhaling vatbaar

Dag van de Logistiek; voor herhaling vatbaar

6 juni 2018 Uit Door Admin

Duiven – Zaterdag 2 juni organiseerde het Logistiek Innovatiehuis Liemers&Achterhoek de Dag van de Logistiek. Met als doelstelling het aantrekken van de arbeidsmarkt en het beeld van de logistieke sector te versterken, was een deel van bedrijventerrein Centerpoort-Noord Duiven ingericht als eventterrein.

De Dag werd geopend door Gedeputeerde Bieze en burgemeester De Lange. Zij spraken in hun woord over de grote waarde van de logistieke sector in de regio Liemers & Achterhoek, en als groeisector voor de provincie Gelderland. De logistieke sector levert een kleine 20% van de werkgelegenheid in deze regio, en is voor de provincie een belangrijk speerpunt. Talloze ontwikkelingen bij transport over spoor, weg en water zorgen ervoor dat de Provincie aantrekkelijk wordt voor bedrijven om zich hier te vestigen. Hiermee zal de economie en werkgelegenheid in Gelderland groeien.

Na de openingshandeling bezocht de delegatie de vele logistiek dienstverleners uit Liemers & Achterhoek, werkgevers en opleiders die er alles aan hadden gedaan om het publiek een dynamische, informatieve dag te bezorgen. Vele standhouders vonden een plekje op het grote terrein rondom de gastbedrijven: Nedac-Sorbo, Kuehne+Nagel, Visser Duiven en Van Tilburg-Bastianen. Zij openden letterlijk hun deuren voor publiek. Van orderpicken, computersimulaties, rijlessen tot het sleutelen aan vrachtauto’s en het bekijken van de eerste waterstof aangedreven vuilniswagen van de gemeente Breda; alles kon op de allereerste Dag van de Logistiek.  De Dag van de Logistiek in Duiven trok ruim 1000 bezoekers die het evenement doelgericht bezochten, om in gesprek te komen met opleiders en werkgevers. Hier zijn op de dag zelf al ruim 50 concrete sollicitatiegesprekken voor de deelnemende bedrijven uit gekomen. Voor de eerste editie, een buitengewoon positief resultaat!

In 2019 vindt de Dag van de Logistiek zeker weer plaats. De organisatie anticipeert hierbij wel op het verzoek van logistieke bedrijven uit te wijken naar een andere periode. Door seizoensdrukte moesten de nodige belangstellende ondernemers dit jaar afhaken. De organisatie verwacht dat de verandering van datum ook het bezoekersaantal positief zal beïnvloeden.  Een optie is de Dag van de Logistiek te koppelen aan de Logistiekdag 2019, hét jaarlijks terugkerende topcongres waar ruim 200 logistieke directeuren, SC managers en specialisten samenkomen. Dit congres is door het Logistiek Innovatiehuis naar de Logistics Valley gehaald, en vindt plaats op 7 februari 2019 in Tiel.