Beweegteam daagt sportieve inwoners van Westervoort uit

Beweegteam daagt sportieve inwoners van Westervoort uit

6 juni 2018 Uit Door Admin

Westervoort – In de week van 11 t/m 15 juni daagt Beweegteam Westervoort, inwoners van Westervoort uit de sportieve keuze te maken. Zeker nu het mooie weer er aan komt, willen wij mensen bewust maken dat ze een sportieve keuze kunnen maken. Even op je fiets naar het werk, even wandelen naar school, even op je fiets naar de sportvereniging, even op je fiets de boodschappen doen. Het zijn allemaal gezonde keuzes!

Middels deze actie hopen wij dat er meer mensen gaan bewegen. Een ruime meerderheid (76 procent) van de Nederlandse 55-plussers voldeed in 2016 aan de Nederlandse beweegnorm voor ouderen van vijf keer per week dertig minuten matig intensief bewegen. Een simpele manier om deze norm te behalen, is wat vaker de auto te laten staan bijvoorbeeld.

Timo Riphagen, Coördinator van de Combinatiefuncties Sport en JOGG regisseur, geeft nogmaals aan: Fietsen en wandelen is Gezond! Behalve de gezondheidswinst los je er ook een aantal praktische problemen mee op bij de scholen bijvoorbeeld. Laten wij samen gaan voor de Gezonde omgeving! Degene die mee doen, zichzelf taggen met @beweegteamwestervoort maken kans op een leuke prijs.