Greenkids in actie voor ouderen

Greenkids in actie voor ouderen

16 mei 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Woensdagmorgen zijn de Greenkids in actie gekomen, leerlingen uit groep 5 van Het Ravelijn, IKC de Hoge Hoeve en De Brug hielpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin én hebben gezorgd voor fleurige plantbakken bij woonzorgcentra. 

Greenkids Westervoort
Voor de eerste keer werd Greenkids georganiseerd in 2015, het is een initiatief van het Gebiedsteam. Organisaties, wijkraden en bewoners werken samen aan een prettige, veilige en leefbare wijk. Ook wil het team wijkbewoners stimuleren iets voor elkaar of voor de buurt te doen. En daar is dit project een perfect voorbeeld van.

De leerlingen uit groep 5 van Het Ravelijn, IKC de Hoge Hoeve en De Brug en alle vrijwilligers, begeleiders en betrokken organisaties waren vandaag actief. De leerlingen werden begeleid door stagiaires van Creon en het Leerbedrijf , de wijkraden ondersteunen bij de organisatie en uitvoering en de gemeente Westervoort heeft de plantjes beschikbaar gesteld.

Verjaardag
In de wijk Steenderens kreeg mevrouw Kip naast de plantjes van de Greenkids een extra verrassing, een bosje bloemen, en er werd voor haar “lang zal ze leven” gezongen omdat het vandaag haar verjaardag is.

De komende twee woensdagen wordt dit initiatief herhaald door de Greenkids.