Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

15 mei 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Op woensdag 16, 23 mei en 13 juni 2018 helpen Greenkids (leerlingen uit groep 5 van Het Ravelijn, IKC de Hoge Hoeve en De Brug) bewoners bij het opknappen van hun voortuin.

Na een oproep hebben bewoners uit de wijken Steenderens, Ganzenpoel, Broeklanden, Lange Maat en Kernoord zich aangemeld voor hulp. De kinderen gaan ook plantjes poten bij woonzorgcentrum De Wilgenpas, woonzorgcentrum Westerstaete en het Groenteplein.

Greenkids is een succesvol samenwerkingsinitiatief van het Gebiedsteam en wordt uitgevoerd door het Kulturhus Westervoort, de deelnemende scholen, de wijkraden in deze wijken, RIBW, SIZA, Mikado, Gemeente Westervoort en Vivare.

De leerlingen worden begeleid door stagiaires van Creon en het Leerbedrijf en de wijkraden ondersteunen bij de organisatie en uitvoering. De gemeente Westervoort stelt de plantjes beschikbaar.

Greenkids Westervoort, voor de eerste keer georganiseerd in 2015, is een initiatief van het Gebiedsteam. Het Gebiedsteam is een samenwerking waarin organisaties en bewoners samen werken aan een prettige, veilige en leefbare wijk. Ook wil het team wijkbewoners stimuleren iets voor elkaar en/of voor de buurt te doen. En daar is dit project een perfect voorbeeld van.