Eerste lustrum van de Avond4daagse in Westervoort!

Eerste lustrum van de Avond4daagse in Westervoort!

15 mei 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Het belooft een speciale editie te worden, de aankomende avond4daagse in Westervoort. Dit jaar is het de vijfde keer dat het wandelevenement door deze organisatie wordt georganiseerd..

Veel dingen zijn niet veranderd! Wat goed is moet je houden! Zo blijft het thema, een gezonde omgeving voor de Avond4daagse! Gezond eten en drinken en niet vergeten je troep op te ruimen. Wij hopen dat ouders ons hierbij mee helpen! Al die snoepjes hebben de kinderen niet nodig, ze hebben voldoende aan water en fruit!

De Avond4daagse wordt gehouden van dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni. Inschrijven kan via de basisscholen en tijdens drie inschrijfavonden in de Nieuwhof. Iedere wandeldag krijgen alle geregistreerde deelnemers een flesje water en een stuk fruit van hoofdsponsor Jumbo Mennings. Gezond en lekker en met voldoende energie om kort of wat langer te wandelen.

De afstanden waaruit de deelnemers kunnen kiezen zijn: 2,5/5 en 10 kilometer. De Westervoortse Avond4daagse wordt ondersteund door het Project Jongeren op Gezond Gewicht. Naast gratis water en fruit streven wij ernaar te sporten in een gezonde omgeving, dit accent willen we dit jaar extra uitlichten.
Timo Riphagen, JOGG-regisseur in Westervoort, is blij met deze samenwerking. “Water is de beste dorstlesser die wij hebben”. Kraanwater is in Nederland overal beschikbaar, er zitten waardevolle mineralen in en water is ook nog eens een uitstekende dorstlesser zonder suiker of zoetstoffen. Juist de suikers maken pakjes drinken, frisdrank en sap zo ongezond. “Samen naar de gezonde omgeving” is dan ook Riphagen’s motto.

Het is inmiddels de 5e editie alweer in Westervoort. De organisatie ziet nog steeds een gestage groei van het aantal deelnemers. Vorig jaar liepen wij met een kleine 1300 wandelaars. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een kleine groei van het aantal deelnemers. De starttijden op 19, 20, 21 en 22 juni zijn als volgt: 10 km 17.30 uur, 5 km 18.00 uur en 2,5 km om 18.30 uur.

De Start en finish zijn iedere dag bij Kulturhus de Nieuwhof aan de Rivierweg 1. Op vrijdag worden alle wandelaars uiteraard feestelijk ingehaald door ouders, opa’s, oma’s ooms en tantes en vriendjes en vriendinnetjes. De binnenkomst is vanaf ongeveer 19.30 uur en zal bij deze 5e editie extra feestelijk zijn.

Inschrijven kan tot woensdag 6 juni op de basisscholen.
Op de volgende dagen deelt de organisatie tot één uur na schooltijd de startkaarten uit op de scholen:

Maandag 11 juni op Sport IKC het Startblok
Dinsdag 12 juni op IKC de Hoge Hoeve
Woensdag 13 juni op IKC de Brug
Donderdag 14 juni op IKC het Ravelijn
Vrijdag 15 juni op het Montessori Kindcentrum Westervoort.

* Er dient bij het ophalen van de startkaarten betaald te worden. Startkaarten zijn net als vorig jaar 4 euro per kaart. Kinderen onder de 10 jaar dienen een meelopende begeleider te hebben, hiervoor moet ook betaald worden.

Daarnaast zijn er nog drie inschrijfavonden op de Nieuwhof voor recreanten zijn. Vrijdag 1 juni, woensdag 6 juni en vrijdag 8 juni van 18.00 tot 19.30.

Schrijf jij je later in dan 8 juni worden de kosten met 1 euro per kaart verhoogd.