Aandacht voor meer respect op en om het voetbalveld

Aandacht voor meer respect op en om het voetbalveld

12 mei 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Op vrijdag 11 mei is er bij Sportclub Westervoort een bord onthuld waarmee geprobeerd gaat worden om voetballers en toeschouwers bewuster te maken van hun gedrag op en rondom de velden.

Wethouder van sport binnen de gemeente Westervoort, de heer Hans Breunissen heeft samen met de voorzitter van Sportclub Westervoort John Kemper en de voorzitter van AVW ’66 Paul Jakobs het respectbord onthuld. Ook Vito, de mascotte van Vitesse was aanwezig bij de onthulling van het bord.Vitesse laat hier ook mee zien de respectgedachte volledig te ondersteunen.

Het project is primair gericht op de jeugd en hun ouders, omdat ervan uitgegaan wordt dat daar de basis gelegd moet worden voor respect voor elkaar, de tegenstander, de scheidsrechter, de trainer, de leider en iedereen die bij het voetbal betrokken is. Sportclub wil af van het ongewenste, onvolwassen en beledigende gedrag rondom de sportvelden. Dit mag niet langer als normaal worden beschouwd en het is dan ook tijd voor een duidelijk statement!

Dankzij de financiële steun van de gemeente Westervoort, SESN, de Club van 100 en Sportclub zelf zijn de respectborden gerealiseerd. 

Na de onthulling van het bord werd en respectquiz gespeeld tussen jeugdteams van Sportclub Westervoort en AVW ’66. Tevens was er een gratis verloting met o.a. mooie Vitesse prijzen als gesigneerde ballen.