Sportclub Westervoort vraagt om respect

Sportclub Westervoort vraagt om respect

9 mei 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Op vrijdag 11 mei om 19.00 uur is het zover: dan zullen bij Sportclub Westervoort een aantal borden onthuld gaan worden waarmee geprobeerd gaat worden om voetballers en toeschouwers bewuster te maken van hun gedrag op en rondom de velden.

Het project is primair gericht op de jeugd en hun ouders, omdat ervan uitgegaan wordt dat daar de basis gelegd moet worden voor respect voor elkaar, de tegenstander, de scheidsrechter, de trainer, de leider en iedereen die bij het voetbal betrokken is. Sportclub wil af van het ongewenste, onvolwassen en beledigende gedrag rondom de sportvelden. Dit mag niet langer als normaal worden beschouwd en het is dan ook tijd voor een duidelijk statement!

Dankzij de financiële steun van de gemeente Westervoort, SESN, de Club van 100 en Sportclub zelf zijn de respectborden gerealiseerd. Zij zullen worden onthuld door de wethouder van sport binnen de gemeente Westervoort, de heer Hans Breunissen. Hij gaat dit samen doen me de voorzitter van Sportclub Westervoort en de voorzitter van AVW ’66. Want in de toenemende samenwerking tussen beide clubs is in ieder geval overeengekomen dat respect voor beide clubs een groot goed is.

De onthulling zal nog extra cachet krijgen door de komst van een nog geheime Vitesse-prominent samen met Vito, de Vitesse-mascotte. Vitesse laat hier ook mee zien de respectgedachte volledig te ondersteunen.Na de onthulling zal er een respectquiz worden gespeeld tussen jeugdteams van Sportclub Westervoort en AVW ’66. Tevens is er een gratis verloting met o.a. mooie Vitesseprijzen als gesigneerde ballen.

Wees erbij en komt allen om de respectgedachte te ondersteunen en natuurlijk om de kans te grijpen om met Vito op de foto te kunnen gaan!