PostNL haalt brievenbussen weg

6 april 2018 Uit Door Admin

Westervoort – PostNL gaat snoeien in het aantal brievenbussen in Westervoort. Vanaf eind april worden 6 brievenbussen weggehaald uit Westervoort.

Volgens het postbedrijf worden er steeds minder brieven verstuurd en kunnen er daarom flink wat brievenbussen verdwijnen.  In de gemeente Westervoort verdwijnen de volgende brievenbussen:

  • IJsseldijk 84
  • Dorpstraat 28
  • Emmerik 36
  • De Leigraaf 1
  • De Steenderens 30
  • Nieuwhof 1 

Selectie
Volgens PostNL is bij de selectie gekeken naar brievenbussen die weinig gebruikt worden. Brievenbussen die niet of nauwelijks worden gebruikt worden verwijderd. Ook is rekening gehouden met mensen die minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij  zorginstellingen blijven daarom zoveel mogelijk staan.

Postwet
In woonkernen met meer dan 5.000 inwoners is binnen een straal van 1.000 meter een voor het publiek bestemde brievenbus. Voor 1 januari 2016 was deze afstandseis 500 meter. Buiten woonkernen met meer dan 5.000 inwoners is binnen een straal van 2.500 meter een voor het publiek bestemde brievenbus.