CDA kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen bekend

CDA kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen bekend

6 december 2017 Uit Door Admin

Westervoort – De ledenvergadering van het Westervoortse CDA heeft op woensdag 29 november de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld.

De aanvoerder van deze lijst is in de persoon van Peter Pennekamp reeds eerder bekendgemaakt. De posities daarna worden respectievelijk ingenomen door huidig wethouder Theo Kampschreur, de verrassend hoog genoteerde Ine Driesprong, zittend gemeenteraadslid Jur Hofland, nieuwkomer Martin Laarakker, gemeenteraadslid Hans Derksen, nieuwkomer Marcel Tap, gemeenteraadslid Koos Kielman en de juniors Beray Lubbers en Niels Boland. Zittend wethouder Hans Breunissen zal na 16 jaar wethouderschap het stokje doorgeven aan de nieuwe generatie. Hij staat als lijstduwer op de laatste positie 19, maar blijft voor de partij beschikbaar wanneer de nieuwe fractie een beroep op hem zou doen.

Sociaal gezicht
Opvallende nieuwkomer is Ine Driesprong-Verhaaff uit de Dorpstraat. Als voormalig maatschappelijk werker en teamleider in de ouderenzorg, nu actief als zelfstandig ondernemer, wil zij vooral gestalte gaan geven aan het sociale gezicht van Team CDA Westervoort. Martin Laarakker is de tweede nieuweling die bij een herhaling van de uitslag van 4 jaar geleden op een verkiesbare plaats staat. Laarakker is team manager bij het Waterschap Rijn en IJssel maar in Westervoort meer bekend als de valkenier van de Rijndijk.
Bij de top 10 van de Westervoortse christendemocraten staan ook twee jonge talenten genoteerd. Beray Lubbers (30) en Niels Boland (24) willen zich graag verdienstelijk maken voor Westervoort en gaan hun uiterste best doen om volgend jaar maart meer jongeren naar de stembus te krijgen. Datzelfde geldt ook voor kermiskoning Mark ten Bosch, die vanaf positie 16 kermis minnend Westervoort wil proberen te winnen voor de meest lokaal gewortelde partij van het IJsseldorp.

Hans Breunissen
De bij de kiezers uitermate populaire wethouder Hans Breunissen heeft na een ongekend lange bestuursperiode van 16 jaar veel bereikt voor Westervoort. Op het moment van de verkiezingen is hij 66 jaar en wil hij meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw Diny, de kinderen en zijn pas geboren eerste kleinkind Xem. Niettemin voelt Breunissen zich nog veel te jong om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Daarom is hij beschikbaar voor bestuursfuncties bij organisaties op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, water en afvalverwerking. Ook wil hij zich als vrijwilliger actief blijven inzetten voor alle initiatieven waarbij hij nu al betrokken is. En mocht Team CDA in geval van een droomuitslag straks toch nog moeite hebben om een geschikte tweede wethouder te vinden, dan blijft Hans trouw aan het CDA en de Westervoortse zaak en is hij daarom parttime altijd nog beschikbaar.

Vastgestelde kandidatenlijst CDA Westervoort

1. Dhr. P.J.H. Pennekamp
2. Dhr. T.E.R.A. Kampschreur
3. Mevr. I. Driesprong
4. Dhr. J.P. Hofland
5. Dhr. M. Laarakker
6. Dhr. J.A.L. Derksen
7. Dhr. M. Tap
8. Dhr. J. Kielman
9. Mevr. B. Lubbers
10. Dhr. N. Boland
11. Dhr. H. Mulder
12. Dhr. J. van Oosten
13. Mevr. J. van Schuylenburg-Wieringa
14. Dhr. H. Rakers
15. Dhr. H.C. Dahles
16. Dhr. M. ten Bosch
17. Dhr. J.A. van Heteren
18. Mevr. M. Nillessen
19. Dhr. H. Breunissen