Aanhouding voor rijden onder invloed van drugs

5 december 2017 Uit Door Admin

Westervoort – In de nacht van maandag op dinsdag is er in Westervoort een kleinschalige alcoholcontrole gehouden door de politie.

Een 24-jarige inwoner uit Westervoort werd staande gehouden en liep tegen de lamp. Al direct werd het de politie duidelijk dat de man onder invloed was, ook kwam er een wietgeur uit zijn auto.

Door gebruik van de speekseltester werd aangetoond dat er sprake was van drugsgebruik bij de bestuurder. De man is aangehouden en er is bloed van hem afgenomen. Het bloed wordt onderzocht door het Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit onderzoek laat even op zich wachten. De speekseltest kan sinds 1 juli worden gebruikt om vast te stellen of bestuurders bijvoorbeeld wiet hebben gerookt of onder invloed zijn van andere stoffen.