Burgerprojectgroep ‘Water voor Westervoort’ samengesteld

Burgerprojectgroep ‘Water voor Westervoort’ samengesteld

30 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – Na de oproep van de gemeente Westervoort aan inwoners om mee te denken over een voorziening die het rivierenlandschap voor Westervoorters beter beleefbaar maakt, is zaterdag 18 november 2017 de projectgroep ‘Water voor Westervoort’ samengesteld. Deze projectgroep bestaat uit acht betrokken Westervoorters die ieder vanuit hun eigen motivatie en expertise in het uiterwaardgebied van de Hondbroeksche Pleij een rust- en ontmoetingsplek willen realiseren ergens aan de rand van de dijk of het water.

Op de oproep om deel te nemen aan de projectgroep hebben maar liefst twintig Westervoorters gereageerd. Tijdens een startbijeenkomst heeft wethouder Theo Kampschreur  hen verteld over de achtergronden en randvoorwaarden van het project vanuit het perspectief van de gemeente als opdrachtgever. Tijdens de bijeenkomst van zaterdag 18 november zijn de twaalf overgebleven aspirant projectgroep leden verder geïnformeerd over de bestaande plannen en beleidsnotities over het gebied en vergelijkbare burgerinitiatieven die eerder in Liemerse buurgemeenten zijn ontplooid. Deze twaalf mensen hebben bij stemming vervolgens zelf de acht projectgroep leden gekozen die vanaf nu samen de kar gaan trekken.

Rinolda van Kesteren
De in Westervoort opgegroeide en binnenkort vanuit België naar Westervoort terugkerende Rinolda van Kesteren neemt de rol van projectleider op zich. Verder wordt de groep gevormd door horeca-ondernemer Martijn Wieleman, interieur ontwerper en kunstenaar Jan van Hekke, wijkraadvoorzitter Ad Bleumink, recreatieschap deskundige Marcel Tap, agrariër Harco van der Zouwen, planoloog en sociaal geograaf Alexandra Kluitman en projectleider in het groen Marten-Jan Vonk.

Mooi voorstel
Wethouder Theo Kampschreur is bijzonder blij met de burgerprojectgroep: Dit initiatief past volledig in het streven van de gemeente om inwoners veel meer bij ontwikkeling en uitvoering van nieuwe initiatieven te betrekken. Er zit vaak veel kennis en expertise bij inwoners van ons dorp. We maken daar graag gebruik van. Als opdrachtgever willen we de projectgroep daarbij zoveel mogelijk de vrijheid bieden en daarom geven we als gemeente alleen ondersteuning wanneer die van ons wordt gevraagd. In deze projectgroep zit zoveel unieke kennis en enthousiasme, dat ik er rotsvast van overtuigd ben dat ze ons straks verrassen met een mooi en financieel voor Westervoort ook goed uitvoerbaar voorstel.”