Park Steenderens feestelijk heropend

Park Steenderens feestelijk heropend

4 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdagmiddag was de feestelijke heropening van Park Steenderens. Na een herinrichting van het park dat bijna een jaar geduurd heeft zit het werk er op.

Het park is er enorm op vooruit gegaan, veel oude bomen en struiken zijn weggehaald, verder is er veel gesnoeid. Er is heel veel slib uit de waterpartij gehaald, dat heeft de hele zomer uitgedroogd en is onder het park weggewerkt. Overal in het park zijn nieuwe houtsnipperpaden aangelegd met het hout van de bomen die gerooid zijn in het park. Er is een nieuwe speeltuin aangelegd en er zijn nieuwe bruggen geplaatst en ook is het labyrint is gerenoveerd.

Sinds het bekendmaken van het plan om het park te renoveren in 2014 is er veel weerstand geweest van de klankbordgroep en later de actiegroep “red park Steenderens” maar samen met de gemeente zijn alle punten voor alle partijen naar tevredenheid ingevuld.

Wethouder Sluiter opende het park officieel met het onthullen van het naambord van het park waarna burgemeester Van Hout vervolgens een bijenhotel opende, dit bijenhotel werd ingericht door kinderen onder begeleiding van NME Liemers. Er moeten nog nieuwe prullenbakken geplaatst worden Het zaaien van gazons en bloemenmengsels gebeurt in het voorjaar, en er zal nog wat groen aangeplant worden bij de volkstuinen.

Verlichting
De verlichting die in het park aangebracht is, is heel bijzonder, de houten lantaarnpalen met ledverlichting zijn volgens een verlichtingsplan geplaatst. om de fauna in het park niet te verstoren zijn deze palen speciaal uitgekozen. Ook het aantal palen dat geplaatst is heeft hiermee te maken.

Wijkraad Steenderens
De wijkraad Steenderens had voor deze dag alles uit de kast getrokken, en zorgden voor koffie,thee en lekkere hapjes, ook was er live muziek van Martine Fleming. Beweegteam Westervoort had allerlei activiteiten voor de jeugd opgezet waaronder het populaire lasergamen.

Rondleiding
Harold Appelo, actielid van Red Park Steenderens en ecoloog, heeft voor een grote groep geïnteresseerden een rondleiding door het park verzorgd. Er waren veel belangstellenden naar deze feestelijke heropening gekomen om het vernieuwde park te bekijken. De reacties waren allemaal zeer positief. Het weer heeft enorm geholpen voor het slagen van deze middag.