De DVD “Westervoort 1964” is niet aan te slepen.

De DVD “Westervoort 1964” is niet aan te slepen.

3 september 2017 Uit Door Admin

Westervoort – De DVD “Westervoort 1964” is niet aan te slepen. Deze unieke DVD is een uitgave van de Historische Kring Westervoort die een kijkje geeft in het wel en wee van de Westervoortse bevolking in het jaar 1964.

Een schitterend tijdsbeeld van Westervoort met toen circa 3350 inwoners. Cineast Johan Adolfs maakte tussen 1948 en 1970 circa 1500 films onder het motto “Heel Nederland op de film”. De filmactie had als eigenlijk doel om reclame te maken voor de muziekverenigingen in alle Nederlandse dorpen en kleine steden van minder dan 20.000 inwoners.

Op de jaarlijkse braderie werd al snel duidelijk dat de belangstelling overweldigend was om deze DVD met een tijdsduur van bijna een uur in bezit te krijgen. Als extra bonus is op deze DVD ook nog een compilatie van ruim 3 minuten toegevoegd met muziek van het alom bekende lied “Het Dorp” van Wim Sonneveld. Een fraai boekje met o.a. de indexering van de film maakt deze uitgave compleet.

Na afloop van de braderie was de DVD zelfs uitverkocht. Een tweede druk van deze DVD is inmiddels opnieuw te koop bij Cigo op winkelcentrum de Wyborgh in het dorp aan de IJssel. Ook te bestellen via de website van Historische Kring Westervoort: www.HKWestervoort.nl